1- مدت اعتبار بیمه نامه :
مدت بيمه نامه از ساعت 24 روزي که بعنوان تاريخ شروع در بيمه نامه قيدگرديده است آغاز و در ساعت 24 روز انقضاء بيمه نامه خاتمه مي يابد .
2- مهلت اعلام خسارت :
طبق ماده 15 قانون بیمه ، بیمه گذار باید در صورت وقوع حادثه در اولین زمان ممکن ، ظرف مدت 5 روز از تاریخ وقوع حادثه بیمه گر را مطلع سازد در غیراینصورت بیمه گر مسئول نخواهد بود. مگراینکه بیمه گذار ثابت کند به دلیل حوادثی که خارج از اختیار او بوده ، نتوانسته است در مدت مقرر بیمه گر را مطلع سازد.
3- مهلت ارائه لیست اقلام خسارت دیده از طرف بیمه گذار :
براساس ماده 23 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی بیمه گذار موظف است :
- حداكثر ظرف ده روز از زمان وقوع حادثه بایستی كيفيت حادثه ، فهرست اشیاء نجات داده شده ، محل جدید آنها و مبلغ تقريبي خسارت را براي بيمه گر ارسال دارد .
- حداكثر تا 15 روز بعد از اطلاع از وقوع حادثه فهرست اموال موجود در روز حادثه ، فهرست اموال از بين رفته و آسيب ديده و در صورت درخواست بیمه گر بهاي آنها بلافاصله قبل از تاريخ حادثه را در اختيار بيمه گر قرار دهد .
4- مهلت پرداخت خسارت از طرف بیمه گر :
براساس ماده 26 شرايط عمومی بيمه نامه های آتش سوزی بیمه گر مکلف است حداکثر ظرف مدت چهار هفته پس از دریافت کلیه اسناد و مدارکی که بتواند به وسیله آن حدود مسئولیت خود و میزان خسارت وارده را تشخیص دهد ، اقدام به تسویه و پرداخت خسارت نماید .
5- فسخ پوشش شورش ، آشوب ، بلوا و اعتصاب :
بيمه گر می تواند در هر زمان با اعلام به بيمه گذار با يک اخطار هفت روزه که از طريق پست سفارشی به آخرين آدرس بيمه گذار ارسال خواهد شد ، اين پوشش را فسخ نمايد . در اينصورت بيمه گر موظف است حق بيمه مدت باقيمانده از تاريخ فسخ تا انقضای بیمه نامه را به صورت روزشمار محاسبه و به بيمه گذار برگشت دهد .
6- مدت زمان اعلام تشدید خطر به بیمه گر (در نتیجه عمل شخص ثالث):
طبق ماده 35 قانون بیمه و ماده 18 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی ، هرگاه در مدت بيمه تغييراتي در كيفيت و يا وضعيت مورد بيمه داده شده شود كه موجب تشديد خطر باشد ، بيمه گذار موظف است بدون تأخير بيمه گر را از تغييرات حاصله آگاه سازد و نيز در صورتي كه تغييرات نامبرده در اثر عمل بيمه گذار نبوده ولي بيمه گذار از حدوث آن اطلاع داشته باشد (در نتیجه عمل شخص ثالث) ، بیمه گذار ملزم است ظرف مدت ده روز از تاريخ اطلاع از تشدید خطر ، بيمه گر را آگاه نمايد . در صورت تشديد خطر بيمه گر مي تواند حق بیمه اضافی متناسب با تشدید خطر را برای مدت باقیمانده از قرارداد محاسبه و مطالبه نماید یا اینکه ظرف مدت 10 روز از تاریخ اعلام بیمه گذار ، بیمه نامه را فسخ نماید. در صورتی که طرفین نتوانند در میزان حق بیمه اضافی توافق نمایند ، ظرف مدت 10 روز از تاریخ اعلام عدم قبول بیمه گذار ، بیمه نامه منفسخ میگردد.
7- مرور زمان (مهلت اقامه دعوی) :
براساس ماده 28 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی ، بيمه گر و بيمه گذار ضمن عقد خارج لازم شرط و توافق نمودند كه كليه دعاوي ناشي از این بيمه نامه را ظرف مدت دو سال از تاريخ بطلان ، فسخ و يا انقضاي مدت بيمه نامه و در صورت وقوع حادثه موضوع بيمه نامه از تاريخ وقوع حادثه مزبور عليه يكديگر اقامه نمايند و هرگونه ادعاي احتمالي پس از انقضاي دو سال ياد شده را از خود سلب و بلاعوض به طرف مقابل ، صلح نمودند . دعاوي ناشي از اين بيمه نامه پس از دو سال مذکور مشمول مرور زمان و غير قابل استماع مي باشد .
8- هیئت داوری :
براساس بند 3 ماده 24 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی ، در صورتي كه مبلغ خسارت وارده مورد توافق نباشد بیمه گر و بيمه گذار حق دارند درخواست تعيين ميزان خسارت وارده را بوسيله هياتي مركب از سه نفر كارشناس به شرح زير بنمايند :
هر یک از طرفین یک نفر کارشناس انتخاب و كتبا به طرف ديگر معرفی مي نمايد . کارشناسان منتخب متفقاً نسبت به تعيين كارشناس سوم اقدام خواهند نمود . در صورتي كه طرفين كارشناس منتخب خود را در مدت 10 روز از تاريخ اعلام طرف ديگر انتخاب ننماید و یا کارشناسان منتخب در تعيين كارشناس سوم ظرف مدت یک ماه از تاريخ آخرين انتخاب و اعلام به توافق نرسند درخواست تعيين كارشناس يا كارشناسان تعيين نشده به دادگاه ذيصلاح تقديم خواهد شد .
9- خالی بودن محل مورد بیمه از سکنه یا نگهبان بیش از 72 ساعت :
در صورتی که محلی دارای بیمه نامه آتش سوزی با هر یک از پوشش های اضافی سرقت با شکست حرز ، ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف و ترکیدگی لوله های آب باشد و بعلت وقوع خطرات مذکور دچار حادثه گردد ، چنانچه مشخص شود محل فوق بیش از 72 ساعت خالی از سکنه یا نگهبان بوده است ، بیمه گر هیچگونه تعهدی در جبران خسارت وارده نخواهد داشت.
:: موضوعات مرتبط:
بيمه آتش سوزي ,
,
:: برچسبها:
آتش سوزی ,
بیمه ,
بیمه آتش سوزی ,
بیمه کوثر ,
پرداخت خسارت آسان ,
بیمه حوادث ,
:: بازدید از این مطلب : 730